Dagens kulinariska upplevelser blev helstekt fläskfilé på en bädd av ungsbakad potatis, allt draperat med kantarellstuvning och överöst med beanässås. Som dryck serverades en bordeaux 2010.
![]() |
En verkligt fin tappning. |
Jag satte under hösten både en Rioja
och en Bordeaux och båda vinerna utvecklade sig till fina kvalitetersviner. Just nu så är det en Vermouth
och en rabarber/äpple som skall tappas på butelj. Den senare har jag tänkt förädla till lite glögg, men den utvecklade sig till ett underbart dessertvin med stor arom och doft, så jag får nog ta mig en funderare innan jag gör någon glögg.
Ska sätta ytterligare en vit och en röd nu i höst, samt ytterligare en rabarber. Hur dessa utvecklar sig vet man inte förrän fram i januari. Tanken är att rabarberna ska få bli ett lätt rosévin som passar till den kommande sommarens grillkvällar.
Ytterligare en sats med vin kommer att sättas denna höst, det blir en efterlängtad raritet med smak av "persika" basen blir äpple denna gång med en smakförstärkare av persika.
Jo, så är det eller hur?
Trappan ner till vinkällaren är den säkraste och behagligaste vägen till Paradiset
Ses.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar